Sohbet sitesine girmek için OK tuşuna basın. Choose an username yazan boşluga rumuzunuzu yazın ve Enter' e tıklayın.

Sohbet sitesine girmek için OK tuşuna basın. Choose an username yazan boşluga rumuzunuzu yazın ve Enter' e tıklayın.

ilk sohbet

17 Mayıs 2015 Pazar

Okulda Popüler Olmak ve Okulda Popüler Olmanin Yollari

Okulda Popüler Olmak ve Okulda Popüler Olmanin Yollari

 İlk Sohbet olarak sizlere nacizane önerilermiz :
Okulda popüler olmak önemlidir. Neden mi ? Çünkü herkes bilir ki okul döneminde sevilen, aranılan, merak edilen hatta takip edilen kişi olmak hem ruha hem de benliğe iyi gelir. Popüler insanlar takdir edilirler. Popüler insanların etrafları kalabalık, arkadaş grupları geniştir. Popüler insanları söyledikleri sözler adeta birer kural gibidir ve herkes buna uymaya dikkat eder… Sonuçta popüler kişi olmak iyidir, okulda popüler kişi olmak ise paha biçilmezdir… Peki, okulun popüler öğrencileri arasına girmek için ne yapmalısınız?
Okulda popüler olmak için dikkat etmeniz gereken bazı küçük adımlar vardır. Doğru bir strateji ile siz de okulun aranılan kişileri arasına girebilirsiniz...
Nasıl mı?

1-) Öncelikle hatırlamanız ve asla unutmamanız gereken ilk kural kendinize güvenmeniz gerektiğidir. Kendinden emin ve güvenli insanlar çevre iletişimlerinde çok daha etkin karakterler olarak karşımıza çıkarlar. Hiç kimse ezebileceği, üzerinde üstünlük taslayabileceği karakterlere prim vermez. Bu nedenle okulda popüler olmak istiyorsanız kendinizden emin olmalısınız.

2-) Bir ya da birkaç konuda kendinizi geliştirin, iyi olun. Derslerinizin iyi olması, bir spor dalı ile ilgilenmek, iyi çizim yeteneğine sahip olmak gibi özel yetenekler okulda popüler olmanızı sağlayacak etkenlerdendir. Bu nedenle okulda popüler olma hedefinize sizi sadece eğlenceli olmanın ulaştırmayacağını bilin ve kendi gelişiminize önem verin.

3-) Kitleleri peşinden sürüklemek önemlidir evet ama bu diktatör bir yönetim biçimi değildir. Çevrenizi yönetmeye kalkarsanız elde ettiğiniz popülariteyi yitirirsiniz. İnce çizgilerin farkına varmalı, uyumlu, sağlıklı iletişim kurmaya dikkat edilmelidir. Kimse huysuz ve sürekli arıza çıkaran mızıkçı karakterleri uzun süreli sevmez.

4-) Okulda popüler olmak demek bazı sorumlulukların da farkında olmak demektir. Söyleyeceğiniz sözler, yapacağınız hareketler sizi takdir hatta taklit edenler tarafından izleneceğinden kendini geliştirmek önemlidir.
5-) Popüler insanların etrafları kalabalık olur ve herkesten çok arkadaşları vardır. Eğer okulda popüler olmak istiyorsanız işe arkadaş çevrenizi geliştirmekle başlamanız lazım.
6-) Arkadaş edinmek önemlidir. Çevrenizi genişletip, kendinizden emin hiç kimse tarafından ezilemez bir profile sahip olduktan sonra etrafınızdaki insanlara değerli bir şeyler vermeye başlamanız lazım. Örneğin; eğlence, partiler hatta çöpçatanlık yapmanıza yardımcı olacak ortamlar yaratmak. Biraz açalım, popüler insanlar diğerlerini peşlerinden sürüklerler. Onların organize ettikleri partiler (doğum günü, yılbaşı…) unutulmazdır. Eğlenceli ortamlar yaratmak popüler insanların başarabildiği en önemli özelliklerdendir. Tüm kitleleri peşlerinden sürükledikleri için de okulun en güzel ve en yakışıklı bireyleri onların etrafında konumlanır. Bu da çöp çatanlık yapmak için ideal bir ortam demektir.

1 Post a Comment: